POD ISTRAGOM SU

U hotelskoj sobi Liama Pejna pronađena droga: Uposlenici je krijumčarili u kutiji sapuna

Slali su taksije da preuzimaju pakete za njega, naveo je Liamov prijatelj

Liam Pejn. AP

A. O.

jučer

Uposlenici hotela u Buenos Airesu, gdje je Liam Pejn (Payne) preminuo uslijed pada, pod istragom je zbog sumnje da je pjevaču nabavljalo teške droge u danima koji su prethodili njegovoj smrti.

Naime, muškarci su optuženi za krijumčarenje raznih narkotika u pjevačev apartman u hotelu CasaSur u luksuznom kvartu Palermo, piše Daily Mail.

Pretpostavlja se da su sobar i još jedan član osoblja sakrili drogu u kutiji sapuna, koju su detektivi pronašli u Liamovoj sobi nakon njegove smrti. Pretpostavlja se da je uprava CasaSura bila svjesna neobičnog ponašanja dvojice zaposlenika i da je jedan uposlenik otpušten.

Ispitivali ih detektivi 

Detektivi su također ispitali zaposlenike o njihovoj mogućoj ulozi u pjevačevoj smrti.

- U hotelu su bila dva muškarca koja su Liama snabdijevala drogom. Slali su taksije da preuzimaju pakete za njega. Jedan od tih muškaraca radio je u odjelu za čišćenje. Nakon Liamove smrti primijetili su da je jedan taksi poslan na zaposlenikovu kućnu adresu. Upravitelj hotela pitao ga je zašto je taksi otišao na njegovu kućnu adresu, a kad nije mogao dati objašnjenje, dobio je otkaz - otkrio je blizak prijatelj Liama.

- Liam je radio sve da ostane čist, ali čim je stigao u hotel, ti su mu ljudi nudili alkohol i drogu - istaknuo je Liamov prijatelj.

Predmeti po sobi 

Podsjetimo, policija u Buenos Airesu objavila je da je Pejnova hotelska soba bila "u potpunom neredu" te da su brojni predmeti "bili razbijeni i razbacani". U saopćenju stoji i da su u unutrašnjem hotelskom dvorištu, gdje je pronađeno pjevačevo tijelo, nađeni i boca viskija, upaljač i mobilni telefon.

Liam Pejn umro je nakon pada s trećeg sprata hotela, u 31. godini života. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.