"NE PRIČA SE DOVOLJNO"

Ovo je serija iz 2013. godine kojom su gledaoci oduševljeni: Jeste li je gledali?

Prema nekim gledaocima, “Banshee” nije dobila pažnju kakvu zaslužuje

Isječak iz serije. Screenshot / Youtube

E. T.

21.7.2024

Članovi Facebook grupe Netflix Bangers raspravljali su o odličnim akcijskim serijama o kojima se premalo zna, a mnogi su izdvojili seriju “Banshee”, u kojoj glavnu ulogu ima Homelander iz serije “The Boys”, glumac Entoni Star (Anthony Starr).

Uprkos tome što ova serija nije dostupna za gledanje na Netflixu, gledaoci sve četiri snimljene sezone mogu pogledati na Maxu, bivšem HBO Maxu.


Ova akcijska dramska serija, označena oznakom X, puna je nasilja i golišavih scena te se čini da je oduševila mnoge koji su je pogledali. Kako prenosi Unilad, “Banshee” ima ocjenu 8.4 od 10 na IMDb-u, a posljednje dvije sezone serije imaju savršenih 100 posto na Rotten Tomatoesu.

Seriju su kreirali Dejvid Šikler (David Schickler) i Džonatan Troper (Jonathan Tropper), a prva sezona prati priču o bivšem zatvoreniku Lukasu Hudu (Lucasu Hoodu), koji preuzima identitet ubijenog šerifa u gradiću “Banshee” u Pensilvaniji (Pennsylvaniji), u kojem ima nedovršenog posla.

Glumica naših korijena

Jednog od glavnih likova u seriji utjelovila je glumica hrvatskih i bosanskohercegovačkih korijena, Ivana Miličević, a uz nju ostatak glumačke postave uključuje Ulriha Tomsena (Ulricha Thomsena), Frenkieja Fejsona (Frankieja Faisona), Meta Servita (Matta Servitta), Huna Lija (Hoona Leeja), Rusa Blekvela (Blackwella), Rajan Šejn (Ryann Shane), Lili Sajmons (Simmons) i druge poznate zvijezde.

Prema nekim gledaocima, “Banshee” nije dobila pažnju kakvu zaslužuje. 

Odličan izbor

Prepuna akcije i neočekivanih obrata, serija je, prema mišljenju gledalaca, odličan izbor za sve koji su uživali gledati Stara kao Homelandera u “The Boysima”, koji se prikazuju na Prime Videu.

"Banshee je jedna od najboljih TV serija koje sam ikada gledao", "Apsolutno briljantno, stvarno sam uživao u ovoj seriji", "Ne priča se dovoljno o ovoj seriji, vraški je dobra", "Ovo je najbolja akcijska serija koju niko ne gleda", "U bolesnom nizu kreativnosti, serija nastavlja pronalaziti nove, jezive načine ubijanja ljudi", neki su od komentara na seriju koja se emitirala od 2013. do 2016. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.