FANOVI LJUTI

Nakon emitovanja dviju sezona Netflix prestao prikazavati krimi seriju

Inače, ova serija samo je još jedna u nizu na listi serija koje je Netflix otkazao

"Young Wallander". YouTube/Print Screen

N. A.

28.3.2023

Gledaoci Netflixa ostali su ogorčeni zbog vijesti da streaming servis nakon dviju sezona ukida popularnu kriminalističku seriju "Young Wallander".

Serija, koja je debitirala 2020., temeljila se na romanu Henninga Mankella o inspektoru Kurtu Wallanderu, kojeg glumi Adam Palsson.

Iako je pokupila odlične kritike, Netflix nije odlučio da je obnovi za treću sezonu.

Vijest je naišla na brojna neodobravanja razočaranih gledalaca.

"Serija mi se stvarno svidjela. Ne mogu vjerovati", "Šteta. Serija je bila odlična i temeljena na dobrim idejama", "Ne, ne želim prihvatiti da se serija više neće snimati", samo su neki od komentara.

Inače, ova serija samo je još jedna u nizu na listi serija koje je Netflix otkazao, a među njima su i 1899, "Uncoupled" i "Ridley Jones".

Službeni opis serije "Young Wallander" glasi: 

- Nakon što je svjedočio bizarnom i brutalnom ubistvu maloljetnog fudbalera u njegovom rodnom gradu Malmeu, policijski službenik početnik (Adam Pålsson) angažovan je da pomogne u istrazi.

U drami policijski službenik istražuje lokalnu izbjegličku zajednicu, što je dovelo do žestoke rasističke reakcije i protuimigracijskih marševa u gradu, prije nego što je otkrio da bi jedna od najbogatijih švedskih obitelji mogla biti umiješana u napad.

"Young Wallander" producirao je Yellow Bird UK, ogranak švedske filmske i televizijske produkcijske kuće, koja je proizvela originalnu seriju s Kennethom Branaghom u glavnoj ulozi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.