APLIKACIJA WHEE

TikTok predstavio konkurenta Instagramu: Dijelite sadržaj samo s odabranim krugom ljudi

Dok aplikacija još prolazi kroz fazu testiranja, njena budućnost će ovisiti o reakcijama korisnika i mogućnosti širenja na veće tržište

Aplikacija Whee. Facebook

E. Ag.

20.6.2024

TikTok je lansirao novu aplikaciju za dijeljenje fotografija nalik Instagramu, nazvanu Whee, kako je primijetio Android Police i osnivač APKMirrora Artem Rusakovski.

TikTok eksplicitno pozicionira Whee kao aplikaciju za dijeljenje fotografija samo s najbližim prijateljima. Prema opisu na Google Playu za Whee, aplikacija omogućava korisnicima da “snimaju i dijele stvarne fotografije koje mogu vidjeti samo vaši prijatelji, omogućujući vam da budete najautentičnija verzija sebe.” Whee je opisan kao “najbolje mjesto za bliske prijatelje da dijele životne trenutke”.

Google i AppStore

Snimke zaslona iz popisa aplikacije prikazuju značajke poput tražila za fotografije, popisa prijatelja za slanje poruka i feeda. Mnogi opisi fotografija naglašavaju kako su ove značajke namijenjene povezivanju s prijateljima. Čini se da TikTok još istražuje tržište ovom novom aplikacijom. Trenutno je dostupna na Google trgovini aplikacija u “više od desetak zemalja,” ali ne i u SAD, kako izvještava Android Police. Također je dostupna i na AppStore.

Ovo nije prva TikTokova aplikacija koja se čini inspirirana Instagramom: u aprili je kompanija počela uvoditi aplikaciju za dijeljenje slika nazvanu TikTok Notes. TikTok nastoji proširiti svoj utjecaj na tržištu društvenih mreža s novom aplikacijom Whee, koja se fokusira na dijeljenje autentičnih trenutaka s najbližim prijateljima.

Aplikacija nudi intimniji način komunikacije, omogućujući korisnicima da dijele sadržaj samo s odabranim krugom ljudi, čime se razlikuje od glavne TikTok platforme koja se temelji na širokoj dostupnosti sadržaja.

Jedna od glavnih značajki Wheea je tražilo za fotografije koje omogućava korisnicima da brzo i jednostavno snimaju i dijele slike. Uz to, aplikacija uključuje popis prijatelja za slanje poruka, što olakšava privatne razgovore i dijeljenje trenutaka unutar zatvorenog kruga prijatelja. Feed unutar aplikacije omogućava pregledavanje sadržaja koji su podijelili vaši najbliži prijatelji, stvarajući tako osjećaj zajednice i bliskosti.

Iako je Whee trenutno dostupna samo na Androidu i to u ograničenom broju zemalja, zanimljivo je vidjeti kako će se aplikacija razvijati i hoće li postati dostupna u više regija, uključujući iOS korisnike. Ovakvi potezi pokazuju TikTokovu želju da diversificira svoje usluge i ponudi korisnicima različite načine povezivanja i dijeljenja sadržaja.

Zanimljiv dodatak 

Uvođenjem Wheea, TikTok također nastavlja trend razvoja aplikacija koje su inspirirane uspjehom drugih društvenih mreža. TikTok Notes, aplikacija koja je lansirana u aprili, također je primjer ove strategije.

Ove aplikacije pokazuju kako TikTok i ByteDance nastoje stvoriti ekosistem povezanih platformi koje zadovoljavaju različite potrebe korisnika, od širokog dijeljenja videosadržaja do intimnijeg dijeljenja fotografija.

Sve u svemu, Whee predstavlja zanimljiv dodatak TikTokovom portfelju aplikacija, nudeći korisnicima novo iskustvo dijeljenja i povezivanja s najbližim prijateljima. Dok aplikacija još prolazi kroz fazu testiranja, njena budućnost će ovisiti o reakcijama korisnika i mogućnosti širenja na veće tržište. S obzirom na TikTokovu popularnost i inovativnost, Whee ima potencijal postati još jedan uspjeh u svijetu društvenih mreža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.