NE SADRŽI GLUTEN

Torta bez pečenja od čokolade i pistacija

Priprema ove torte je jednostavna, a jedini izazov je čekanje da se nadjevi stisnu kako bi torta bila spremna za rezanje

Torta od čokolade i pistacija. Nestle

Dž. V.

31.10.2024

Ne trebate paliti pećnicu da biste uživali u ukusnoj slastici, a ova torta od čokolade i pistacija najbolji je primjer za to. Osim što se ne peče, ne sadrži ni brašno ni gluten.

Podloga za tortu sastoji se od mljevenih pistacija, brašna od badema, javorovog sirupa i kakao praha. Na podlogu se nanosi maslac od pistacija, a zatim se prelije čokolada.

Ako nemate maslac od pistacija, možete ga lako napraviti u dobrom blenderu ili sjeckalici. Samo blendajte orašaste plodove dok ne postanu glatka krema, a po želji je možete zasladiti javorovim sirupom.

Priprema ove torte od čokolade i pistacija je jednostavna, a jedini izazov je čekanje da se nadjevi stisnu kako bi torta bila spremna za rezanje i uživanje.

Sastojci za tortu

Podloga

120 g mljevenih pistacija

120 g brašna od badema

60 g kakao praha

50 g javorovog sirupa

prstohvat soli

Nadjev

300 ml kokosovog vrhnja iz konzerve

300 g tamne čokolade

250 g maslaca od pistacija

prstohvat soli

nasjeckane pistacije za ukrašavanje

Priprema

Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte mljevene pistacije, brašno od badema, kakao prah, sol i javorov sirup. Dobivenu smjesu ravnomjerno utisnite u kalup.

Na podlogu premažite maslac od pistacija, a zatim stavite kalup u hladnjak na sat do dva kako bi se podloga stisnula.

Kokosovo vrhnje zagrijte u mikrovalnoj pećnici, u intervalima od 30 sekundi, dok se ne zagrije.

Prelijte zagrijano kokosovo vrhnje preko sitno nasjeckane tamne čokolade i pustite da odstoji minutu ili dvije. Nakon toga miješajte dok se čokolada ne rastopi i ne dobijete glatku kremu. Dodajte malo soli.

Nadjev prelijte preko podloge i maslaca od pistacija, a zatim vratite kalup u hladnjak na oko četiri sata.

Kada se torta stisne, ukrasite je nasjeckanim pistacijama i poslužite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.