PRIJEDLOG ZA RUČAK

Piletina punjena sirom i špinatom

Brzo je gotova i tako ukusna

Ukusno jelo. Facebook

E. Ag.

11.10.2024

Sastojci:

- 1 paket odmrznutog i ocijeđenog špinata

- 1 šoljica naribanog topivog sira

- 2 kašike nasjeckanog svježeg peršuna

- 2 kašike naribane korice limuna

- 1 kašika bijelog luka u prahu

- 1 kašičica soli

- 1/8 kašičice mljevenog muškatnog oraščića

- 4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože

- 1/4 kašičice mljevenog bibera

- 1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja

- 1 kašika limunovog soka, plus kriške za posluživanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stepeni. Pomiješajte špinat, sir, peršun, koricu limuna, bijeli luk u prahu, 1/2 kašičice soli i muškatni oraščić u srednjoj posudi dok se smjesa ne sjedini.

Debele komade prsa izrežite samo s jedne strane, posolite i pobiberute pa napunite smjesom te otvoreni kraj zatvorite čačkalicom.

Zagrijte ulje u tavi te pržite punjenu piletinu oko 4 minute sa svake strane, dok ne porumeni. Oprezno je okrećite kako se smjesa ne bi izlila.

Potom prebacite u pleh za pečenje i pecite oko 18 minuta. Servirajte tako što ćete svaki komad poprečno prerezati, kako bi se vidjelo atraktivno punjenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.