Pileća krilca su jelo oko kojeg nema sredine - ljudi ih mnogo vole ili apsolutno ne razumiju šta je privlačno u tim koščicama. Za ove prve, pronašli smo recept za odlična, slasna, pikantna i ljepljiva pileća krilca.
Poslužite ih uz pečene krompire, domaći čips ili jednostavno rižu.
Sastojci: 8 pilećih krilaca, so, biber, 2 kašičice ulja, sok od 2 velike narandže, kašičica meda, 3 kašičice soja sosa, 2 čehna bijelog luka, nasjeckana 1 kašičica kajenske papričice u prahu za serviranje - opcionalno - listići peršuna, susam
Priprema:
1. Pomiješajte sok od narandže, med, soja sos, nasjeckani bijeli luk i kajensku papričicu. Prelijte krilca, pokrijte ih plastičnom folijom i stavite u frižider na barem sat.
2. Rernu zagrijte na 200 stepeni. Krilca izvadite iz frižidera i pustite da stoje na sobnoj temperaturi dok se rerna ne zagrije.
3. Peći krilca otprilike 45 minuta, u zavisnosti od rerne.
4. Preostalu marinadu možete ukuhati i koristiti kao ukusan sos.
5. Poslužite posuto susamom i listićima peršuna.