UKUSNO

Recept: Piletina na azijski način

Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji

Piletina na azijski način. Printscreen

D. R.

6.7.2023

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim.

Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji

Evo kako pripremiti:

Umak

Naribajte narandžinu koru, a zatim ocijedite polovicu narandže i limuna kako bi dobili sok. Đumbir naribajte, češnjak nasjeckajte ili protisnite, a mladi luk narežite na kolutiće.

Sjedinite sastojke

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte vodu, sok od narandže, sok od limuna, rižin ocat i soja umak. Umiješajte jednu kašiku narandžine kore, smeđi šećer, đumbir, češnjak, mladi luk i čili pahuljice. Miješajte, a kad umak zavrije maknite s vatre i ohladite 15 minuta.

Marinirajte meso

Komadiće narezane piletine stavite u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti i u nju dodajte 230 ml ohlađenog umaka, a ostatak sačuvajte. Stavite u frižider na 2 sata.

Protresite

U drugu plastičnu vrećicu pomiješajte brašno, sol i biber. Dodajte mariniranu piletinu, zatvorite vrećicu i dobro protresite.

Pecite

Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i pržite piletinu, često miješajući, otprilike 8 - 10 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.

Prekrijte folijom

Pečenu piletinu prebacite na tanjur i prekrijte folijom.

Krčkajte

U istu tavu dodajte ostatak umaka i miješajte dok ne zakipi. U manjoj posudici pomiješajte kukuruzni škrob i vodu, pa dodajte umaku. Smanjite vatru, dodajte pečenu piletinu, i krčkajte pet minuta uz povremeno miješanje.

Poslužite

Poslužite uz rižu ili rezance, a po želji po mesu posipajte sezamove sjemenke. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.