Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite odmah.
Sastojci:
2 kašike maslinova ulja
3 male tikvice narezane na komadiće
1/2 nasjeckanog luka
1 mljeveni češanj češnjaka
1/4 kašičice soli
300 g riže arborio
800 g povrtnog temeljca
60 g vrhnja za kuhanje
1/2 viljuška maslaca
nasjeckani svježi peršun
Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte tikvicu, luk i češnjak. Dinstajte na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta.
Potom dodajte rižu i začine te sve podlijte s 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite odmah sa svježe naribanim parmezanom i svježim peršunom.