Jednostavno i jako fino.
Sastojci
2 fileta teletine
10 šnita pršuta
20 listova kadulje
1 poriluk
100 g mascarpone sira
100 g ribanog Emmentaler sira
Bijeli papar
So
75 g maslaca
2 kašike zelenog papra iz salamure
100 ml polusuhog bijelog vina
1 kašičica šećera
100 g vrhnja za kuhanje
Aluminijska folija
Prozirna folija
Priprema
File uzduž zarezati, rasklopiti i preko prozirne folije potući da se dobije velika šnicla.
Meso malo posoliti i papriti.
Na svaki komad posložiti po 10 listova kadulje, na kadulju po 5 šnita pršuta jednu do druge.
Poriluk oprati i narezati na komade od 1 cm.
Na pola maslaca pirjati poriluk da omekša, malo posoliti i papriti, umiješati oba sira i maknuti sa vatre.
Pirjani poriluk premazati preko pršuta.
Pomoću prozirne folije umotati ruladu.
Krajeve učvrstiti sa čačkalicom.
U većoj tavi zagrijati maslac i na njemu zapeći rulade sa svih strana.
Rernu ugrijati na 160 stepeni.
Rulade premjestiti u protvanj i prekriti aluminijskom folijom i u rernu 25 minuta.
Rulade izvaditi i umotati u aluminijsku foliju i ostaviti na toplom.
Na maslac gdje smo zapeki rulade dodati vino i sok od pečenja,kuhat da se reducira na pola, dodati zeleni papar i šećer kratko prokuhati, maknuti sa vatrei na kraju umiješati vrhnje.