KOLAČI

Crnac bez jaja

Kad vam u hladnjaku nestane jaja, a jede vam se nešto slatko, ovaj je kolač pravi odabir jer sve sastojke sigurno imate kod kuće

Crnac bez jaja. Printscreen

M. Z.

14.4.2023

Kad vam u hladnjaku nestane jaja, a jede vam se nešto slatko, ovaj je kolač pravi odabir jer sve sastojke sigurno imate kod kuće.

Sastojci

Biskvit

3 jogurta

200 g šećera

300 g glatkog brašna

120 ml suncokretovog ulja

30 g kakaa

2 kašičice sode bikarbone

Glazura

150 g maslaca

150 g tamne čokolade

100 g šećera

100 ml mlijeka

Priprema

1. Napravite biskvit

Rernu zagrijte na 185 stupnjeva.

Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu stavite u posudu i miješajte električnim mikserom 2 do 3 minute da nastane glatka smjesa.

2. Ispecite

Izlijte je u lim za pečenje dimenzija 20×30 centimetara kojeg ste premazali s malo ulja i posipali brašnom kako se biskvit ne bi zalijepio.

Pecite 20 do 25 minuta.

3. Prelijte glazurom

Na pari rastopite maslac, pa dodajte sitno nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se potpuno ne rastopi.

Dodajte šećer i mlijeko i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu.

Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.