Sastojci: 1 kašika maslinovog ulja, 2 kašike putera, 1 prasa, 2 čehna bijelog luka, 50 g suhog mesa, 1 dl bijelog vina, 1 glavica brokule, 500 g šampinjona, 500 g tjestenine, 1 veza peršuna, 200 ml slatke pavlake, 2 kašičice senfa, 1/4 kašičice crvene aleve paprike, so i biber.
Priprema:
1. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte puter i prasu pa dinstajte nekoliko minuta. Dodajte bijeli luk i isjeckano suho meso pa još malo pržite, pazeći da luk ne izgori. Kad je meso proprženo, dodajte vino i pustiti da alkohol ispari. Zatim, dodajte brokulu i dinstajte nekoliko minuta.
2. Odstranite višak masnoće iz tave, sipajte šampinjone i pržite ih nasuho da malo omekšaju, zatim dodajte peršun i promiješajte. U šoljici pomiješajte slatku pavlaku, senf, so, biber, alevu papriku, malo tople vode.
3. Prelijte sve to preko šampinjona i dinstajte na laganoj vatri desetak minuta. Servirajte uz skuhanu tjesteninu.