JEDNOSTAVAN NAČIN

Prirodna sredstva za skidanje šminke

Odlična zamjena su namirnice iz kuhinje koje ne sadrže hemikalije, a možete ih pripremiti na jednostavan način

Svakodnevno čišćenje lica mlijekom za skidanje šminke može oštetiti i nadražiti kožu. ILUSTRACIJA

A. F.

19.3.2022

Svakodnevno čišćenje lica mlijekom za skidanje šminke može oštetiti i nadražiti kožu. Odlična zamjena su namirnice iz kuhinje koje ne sadrže hemikalije, a možete ih pripremiti na jednostavan način.


Mlijeko i jogurt

Mlijeko čisti i najdublje slojeve kože, a pravi je izbor za osjetljive oči. Ono umiruje i čisti masnoću, a proteini koje sadrži koža lako upijaju što pospješuje njenu obnovu. Dovoljno je jednu kašiku mlijeka pomiješati s par kapi bademovog ulja i sredstvo za skidanje makeupa je gotovo.

Slično djelovanje ima i jogurt koji vlaži kožu i vraća joj elastičnost, pa ga možete pomiješati s par kapi bademovog, kokosovog ili maslinovog ulja i njime očistiti ostatke šminke.

Krastavci

Krastavci su bogati mineralom silicijem koji jača vezivno tkivo u koži. Osim toga, oni podstiču prirodnu proizvodnju kolagena i usporavaju proces starenja, a u kombinaciji s mlijekom uspješno skidaju šminku.

U blenderu izmiksajte jedan krastavac, postupno dodajte pola šolje mlijeka i nastavite miješati. Nakon toga mješavinu stavite u drugu posudu i kuhajte oko 10 minuta. Ostavite da se hladi.

Tonik za čišćenje možete napraviti na jednostavniji način tako da naribate krastavac, procijedite sok i dodate nekoliko kapi dječjeg ulja.

Ulje

Maslinovo ulje uspješno uklanja šminku, pa čak i vodootpornu maskaru. Možete vatu umočiti u ulje i očistiti lice ili maslinovo ulje pomiješati s ricinusovim uljem u omjeru 1:1. Takva kombinacija odgovara svim tipovima kože, dok se čisto ricinusovo ulje preporučuju masnoj koži.

Kao zamjena za maslinovo ulje mogu poslužiti bademovo ulje i ulje sjemenki grožđa koja su bogata vitaminom E i blagotvorno djeluje na kožu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.