Bizaran i morbidan recept našao se u jugoslavenskom "Velikom narodnom kuharu", koji je 1983. godine izdat u Ljubljani, piše Telegraf.rs.
Među mnogo tradicionalnih jugoslavenskih jela našla se i čorba od golubova, za koju tvrde da okusom neodoljivo podsjeća na piletinu.
U nastavku pročitajte recept za čorbu od golubova, koji se našao u "Velikom narodnom kuharu".
Dva goluba očistiti od perja i droba (iznutrica) i isjeći na četvrtine.
U šerpu staviti dvije varjače masti ili maslaca. Kad se mast zagrije, dodati 1 vezu očišćene i na koturove isječene zeleni za supu.
Zelen na masti pržiti dok ne omekša.
Sada u uprženu zelen dodati golubije meso, dobro promiješati pa za vrijeme prženja nalivati toplom vodom.
Dodati još 1 litar vode, koliko je potrebno za čorbu.
Čorbu začiniti sa 3 kašike kisele pavlake, 1 žumancetom i sokom od limuna, mada se čorba od golubova može služiti i bez začina.