Hu Jude s dvojicom suvlasnika otvorio je kineski restoran u Malom ćurčiluku na Baščaršiji. Na obilježavanju 830. godišnjice Povelje Kulina bana u Malom muzeju BiH, koji je osnovao Džemo Šurković, predstavio je jela iz svog restorana s kuharicom Su Julong.
Odakle i kako u Sarajevu? Ispričao nam je da je u glavnom bh. gradu boravio kao turista, ali da mu se toliko svidio da je odlučio da, osim u Beogradu, otvori restoran i u srcu Sarajeva, na Baščaršiji. A s poslom je krenuo 6. februara.
Kaže da mu je drago što je učestvovao na ovom velikom događaju, a i prijatelj je s Džemom. Rado se družio i s ostalima koji su podržali ovo lijepo druženje.
Čuo je za Valtera, a oduševila ga je priroda. Dodaje da je podneblje veoma lijepo za biznis pa ga čudi što na Baščaršiji do sada nije otvoren kineski restoran. Iz susjednih radnji su ga srdačno dočekali, a ističe i da su Sarajke vrlo lijepe. Kaže, ćevapi su super, ali i pite, supe...