Kantonalno javno preduzeće „Skenderija“ i ove godine, od 24. do 26. oktobra, organizira 40. međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turističke berze.
U realizaciji bogatog i raznovrsnog programa, osim Centra „Skenderija“, uključeni su i Udruženje kuhara u BiH, Klub ljubitelja palačinaka te Udruženje barmena ICE Sarajevo.
Dio programa čine: Internacionalni kup kuhara i poslastičara te Internacionalni kup barmena, 24. i 25. oktobra u izložbenom prostoru dvorane „Mirza Delibašić“; Prva konferencija o gastro turizmu 25. oktobra u Domu mladih; Oživljavanje starog jelovnika 25. oktobra u jednom od sarajevskih hotela, kao i obaranje Ginisovog rekorda u serviranju 13.000 palačinaka 26. oktobra na platou Skenderije.
Posjetioci će za vrijeme trajanja Sajma imati priliku degustirati tradiocionalna jela i pića.
Glavni cilj ove manifestacije jeste afirmacija domaće turističke ponude i prirodnih potencijala te predstavljanje turizma kao važne privredne grane naše zemlje.
Osim toga, na Sajmu će se predstaviti i inozemni turistički i ugostiteljski djelatnici sa svojim ponudama - najavili su organizatori.