MANIFESTACIJE

Svečano obilježen Dan grada Livna: Zlatko Dalić počasni građanin

Dragan Čović je čestitao 1126. godišnjicu prvog pisanog spominjanja livanjskog kraja

Svečana sjednica

A. K.

28.9.2018

Svečanom sjednicom Gradskom vijeća održane u Kino dvorani obilježen je Dan grada Livna. 

Svečanoj sjednici, uz vijećnike i čelnike grada, prisustvovali su i Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, Borjana Krišto, predsjednica Zastupničkog doma PSBiH, Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, Bariša Čolak, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, ministri Vlade Livanjskog kantona, predstavnici crkve, te udruženja HVO-a i Oružanih snaga BiH.

Luka Čelan, gradonačelnik Livna, govorio je o spremnosti na saradnju i pružanje logističke podrške bilo kojem zainteresiranom ulagaču i poslovnom čovjeku za pokretanje poslova u ovom gradu, urađenim infrastrukturnim projektima i planiranim aktivnostima.

Dragan Čović je čestitao 1126. godišnjicu prvog pisanog spominjanja Livna i livanjskog kraja. Kazao je da ga veseli da je godina obilježena s mnogo aktivnosti i da bi se radovao da 1127. godina Livna bude još sadržajnija, a istaknuo je i uvjerenje kako u tome mogu pomoći prijatelji iz Hrvatske zahvalivši se konzulu Hrvatske na posebnom načinu prepoznavanja planova i potreba BiH.

U sklopu proslave za počasnog građanina Livna proglašen je Zlatko Dalić, selektor nogometne reprezentacije Hrvatske, a zahvalnice Grada Livna za postignuća u promoviranju grada dodijeljene su HKDU Dinari i KUD Rudine iz Vidoša i Nogometnom klubu Troglav 1918.

Nakon Svečane sjednice položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomenika poginulima za slobodu hrvatskog naroda i kod spomenika kralju Tomislavu. Prije Svečane sjednice služena je Sveta misa u Župnoj crkvi Svih svetih u Livnu.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.