Biti u prirodi i kuhati u prirodi je moja strast! To je moto Mirze Nišića, mladića iz Tuzle, ovosedmičnog gosta ekskluzivnog serijala "Đir sa Memom", koji je na svom YouTube kanalu za kratak vremenski period napravio čudo. Outdoor cooking ili kuhanje na otvorenom je vrlo popularno u svijetu.
Kažu da seže od afričkih plemena i u mnogo čemu se razlikuje od klasičnog kuhanja. Mirza je jedan od rijektih na Balkanu koji se odlučio za ovaj format i, za sada, gleda ga cijeli Balkan ali i dobar dio Evrope i ostatka svijeta.
Mirzi je lockdown u pandemiji koronavirusa pomogao da zaplovi u vode snimanja ovih videa. Za Memu i ekipu Avaz TV-a, Mirza je pripremio roštiljske specijalitete. T - Bone je najbolji dio goveđeg mesa, reći će gurmani.
- Ovo je himalajska sol, ona je malo manje slana, hoćeš li ti da probaš - upitao je Mirza Memu.
- Neka, samo ti, ja vjerujem u ovu tuzlansku samo - odgovorio je Memo, dok se gušio suhim mesom i sudžukom.
Na početku emisije je Memo Mirzi doveo harmonikaša i pjevačicu, ali Mirza sluša stranu muziku i nije bio oduševljen.
Pogledajte video.