LIČNOST DANA

Novak Đoković: Aura neuništivosti

Fraza "godine su samo broj“ u potpunosti živi kada je Đoković u pitanju

Đoković: Noćna mora za protivnike. AP

7.11.2023

Novak Đoković je na završnom Mastersu u Parizu osvojio svoju 40. titulu turnira Masters serije u karijeri. Pobjede srbijanskog tenisera uporno podsjećaju na to koliko je on ustvari bolji od ostalih tenisera.

Nikolaj Davidenko, slavni ruski teniser, govorio je da ga je strah za mlađu generaciju jer oni neće imati priliku da se pokažu u najboljem svjetlu dok Đoković žari i pali teniskim terenima na svim stranama svijeta. Nije puno ni pogriješio.

Đoković je nepremostiva prepreka za mnogobrojne tenisere, kako prošlosti tako sadašnjosti i budućnosti. Neuništiva aura koja zrači iz njega, ma koliko loše situacija na terenu izgledala, nešto je što će u budućnosti biti predmet proučavanja.

Ponekad se čini da je jedini rat na terenu koji može izgubiti onaj s godinama. One pregaze sviju i sve, ali za jednog 36-godišnjaka vrlo vješto im se opire i ponekad se čini da ih vraća unazad te da ćemo ga gledati još zadugo na teniskim terenima.

I da će u svim tim preostalim godinama nastaviti biti noćna mora za svakog novog tenisera koji je naumio da pored Novaka samo i pomisli ciljati na vrh. Đoković smatra da je to njegovo, a što je njegovo, neće lako prepustiti drugom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.