BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Tramp: Bajdenova porodica zarađuje milione na ratu u Ukrajini

On je optužio Bajdena da su poslani veliki iznosi na račun ukrajinske kompanije Burisma u čijem upravnom odboru se nalazi njegov sin Hanter

Tramp i Bajden. AP Photo / Patrick Semansky

S. S.

31.7.2023

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump (Tramp) tražio je od Kongresa da odbiju pomoći Ukrajini dok sigurnosne službe ne dostave dokaze o korupciji aktuelnog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) i njegovog sina Hantera (Hunter).

Tramp je održao skup u Pensilvaniji, gdje je poručio da Bajden uvlači SAD u rat između Rusije i Ukrajine, a sve s ciljem da njegova porodica zarađuje na tome. On je optužio Bajdena da su poslani veliki iznosi na račun ukrajinske kompanije Burisma u čijem upravnom odboru se nalazi njegov sin Hanter.

- U svjetlu ovih informacija, američki Kongres bi trebao odbiti da odobri jednokratnu isplatu naših iscrpljenih zaliha dok FBI i porezna služba ne predaju svaki dio dokaza koji imaju o zločinačkoj porodici Bajden i njihovim korumpiranim poslovima – poručio je.

Optužio je Bajdene da su zaradili milionske iznose na osnovu rata u Ukrajini.

- Sada Ukrajine prima milijarde i milijarde dolara od američkih poreskih obveznika. Džo Bajden je kompromitovan i uvlači nas u globalni sukob - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.