OBJAVLJENA FOTOGRAFIJA

Mask u Kataru s ruskom propagandisticom

Korisnici Twittera komentarišu fotografiju pitajući zašto je ovo Masku trebalo, ima i onih koji nisu sigurno da Mask uopće poznaje ko je Naila Aker-Zade

Aker-Zade: Ruska propagandistica na Mundijalu. Twitter

E. Ć.

19.12.2022

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, osnivač Tesle i vlasnik Twittera Ilon Mask (Elon Musk) prisustvovao je finalu Svjetskog prvenstva u Kataru u kojem je Argentina nakon penala slavila protiv Francuske (4:3).

Mask je privukao veliku pažnju na Lusail stadionu, pozdravio je sa mnogima, čak i fotografisao. Jedna od onih s kojim se Mask fotografisao je i Naila Aker-Zade, sankcioniranom ruskog propagandisticom. 

Fotografiju Maska i Aker-Zade na društvenim mrežama je podijelila antikorupcijska fondacija, osnovana od strane Alekseja Navaljnog, uhapšenog ruskog aktiviste. Korisnici Twittera komentarišu fotografiju pitajući zašto je ovo Masku trebalo, ima i onih koji nisu sigurno da Mask uopće poznaje ko je Naila Aker-Zade.

Inače, ona se na popisu sankcionisanih Rusa se našla zbog svoje povezanosti s VTB bankom i njenim čelnikom Andrejem Kostinom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.