AMERIČKI MULTIMILIJARDER

Mask se oglasio o navodnom sastanku s Putinom: To nije istina, razgovarao sam s njim jednom prije 18 mjeseci

Tema je bila svemir, naveo je Mask

Musk: Demantovao navode o razgovoru s Putinom. AP

E. Ć.

11.10.2022

Američki multimilijarder i osnivač Tesle Ilon Mask (Elon Musk) demantovao je navode da je razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o mogućem okončanju rata u Ukrajini.

Ne, to nije istina. Samo jednom sam razgovarao s Putinom i to je bilo prije oko 18 mjeseci. Tema je bila svemir - napisao je Mask.


Inače, ranije danas je Ian Bremer (Bremmer), osnivač konzultanske kompanije za politički rizik Eurasia Grupe, naveo kako je Mask razgovarao s Putinom prije nego je objavio svoj "mirovni plan" s ciljem okončanja rata u Ukrajini. Podsjetimo, taj plan je sadržavao prijedlog da se Krim trajno prepusti Rusiji, što je izazvalo bijes kod Ukrajinaca.


Inače, Maskov prijedlog mirovnog sporazuma ima četiri tačke. Mask je predložio da se ponove izbori u regijama sa istoka Ukrajine u kojima je Rusija sprovela referendume, ali da oni ovog puta budu održani pod nadzorom UN-a. 

Također, Mask je naveo da Rusija odlazi ako je to volja naroda i da bi Krim ostao formalno dio Rusije. Također, predložio je da Ukrajina ostane neutralna, odnosno da ne ulazi u NATO savez.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.