OJT BANJA LUKA

Poznati kriminalac ukrao Quad: Predložen pritvor za Nenada Radinkovića

Poznat po otmici muškarca i iznudi novca za njegov otkup

Radinkoviću i ranije suđeno. Avaz

B. C.

prije 3 dana

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja osumnjičenog Nenada Radinkovića (36), iz Banja Luke, uputio je danas prijedlog za određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Teška krađa iz člana 226. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske, saopćeno je iz OJT Banja Luka.

- Osumnjičeni je u noći između 18. i 19. septembra u mjestu Aleksići, grad Laktaši, u namjeri protivpravnog prisvajanja tuđe stvari, došao do kuće u vlasništvu oštećenog R. J., te ušao u garažu koja je u izgradnji, gdje je upotrebom fizičke snage iz garaže izgurao četverotočkaša (Quad), nakon čega je neutvrđenog dana isto stavio u pogon i odvezao na nepoznatu lokaciju, navodi se u saopćenju.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva te zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke shodno odredbi člana 197. stav 1. tačka a. i b. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci

Radinković je inače ranije privođen. Poznat je po otmici muškarca od čijeg brata je za otkup iznudio 42.000 eura u kriptovaluti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.