VELIKI TROŠKOVI

Građani ujedinjeni u borbi Adise Hadžić s karcinomom: Majka troje djece prikovana za krevet

Hadžić je dijagnosticiran karcinom dojke, koji je metastazirao na kičmu i pluća

Hadžić: Primila brojne hemoterapije. Facebook

prije 4 sata 41 minutu

Adisa Hadžić, majka troje maloljetne djece, već dvije godine se bori s agresivnim karcinomom dojke, koji je u međuvremenu metastazirao na kičmu i pluća. Ova priča ganula je njene sugrađane u Jajcu koji su se okupili s plemenitim ciljem, a to je da pomognu ovoj porodici da iznese sve troškove liječenja.

Novi ciklus

U razgovoru s njenim mužem Mirzom Hadžićem saznali smo da je Adisa trenutno u bolnici, gdje joj pokušavaju podići imunitet vitaminskim infuzijama kako bi bila u stanju primiti novi ciklus hemoterapija.

- Adisi je 1. februara 2023. otkriven karcinom dojke, koji je u startu bio u metastaznoj fazi. Ona je tada primila osam hemoterapija, a u novembru se operirala, prilikom čega su otkrili neoperabilne metastaze u limfnim čvorovima - kazao je Hadžić.

Transakcijski račun. Facebook

Kako kaže, Adisi je poslije toga svaki dan bio borba. Prošla je brojna zračenja, više od 30, a nakon toga su joj otkrivene i metastaze na kičmenim pršljenovima.

- Moja supruga je od petog mjeseca ove godine u ležećem položaju. To nije jednostavno, pogotovo uz djecu koja su drugi i treći razred, a najmlađi ima samo četiri godine. Ja se zaista trudim i borim i nikad neću odustati. Radio sam 13 godina u firmi koja se ugasila, a onda sam prešao na stočarstvo, prodajem mlijeko i mliječne prerađevine - rekao je Hadžić.

Posljednji u nizu udaraca bilo je saznanje da je Adisi karcinom metastazirao na pluća te su joj ponovo propisane hemoterapije.

U njihovom gradu Jajcu udružili su se frizeri u humanitarnoj akciji „Makaze koje život znače“ kako bi pomogli svojoj sugrađanki te je zahvaljujući njima i svima koji su se odazvali prikupljeno 21.878 KM, čime su značajno doprinijeli njenoj borbi s bolesti.

Zahvalan svima

Akciji su se pridružila i brojna privredna lica, od igraonica, kafića i drugih. Nažalost, troškovi ovih terapija su izuzetno visoki, a Adisa i njen suprug Mirza nisu u mogućnosti sami ih pokriti.

Uz dozvolu Mirze Hadžića objavljujemo transakcijski račun na koji je moguće izvršiti uplatu, a on je zahvalan svim dobrim ljudima koji su prepoznali njihovu borbu i sami se organizirali da im pomognu.

Za uplate iz BiH: Addiko bank d.d., Trg solidarnosti 12, 71000 Sarajevo, BiH; Podružnica Jajce, Kulina bana 1, 70101 Jajce; Korisnik: Adisa Hadžić; Adresa: Prudi bb, 70101 Jajce; Transakcijski račun: 3060253226283735; Partija broj: 322 628 37; Svrha: Donacija za liječenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.