NESVAKIDAŠNJI INCIDENT

Banja Luka i neobična krađa: Lopov odnio domaći sir, med i bijeli luk

Od cijelog grada, ispalo je da je naš sir najvrijedniji proizvod

Banja Luka. Fena

Dž. V.

prije 2 dana

Policija traga za lopovom koji je obio kiosk "Eko DM" u banjalučkom naselju Starčevica tokom proteklog vikenda. Ova neobična krađa izazvala je pažnju, jer je lopov, osim običnih proizvoda, uzeo i sve sireve, uključujući čak i nekoliko komada starog sira iz izloga.

Vlasnik kioska, Dalibor Tripić, smatra da se radi o iskusnom počinitelju koji je "profesionalno" obio bravu kioska, u kojem se prodaju povrće, sirevi, sokovi i drugi organski proizvodi. 

- Nisu oštećena vrata, samo je brava obijena. Jasno je da je ovo djelo nekoga tko zna šta radi. Od svih domaćih proizvoda, lopov je uzeo sav sir, čak i onaj koji smo stavili u izlog. U pitanju su koziji i kravlji domaći sirevi - rekao je Tripić.

Osim sira, ukradeno je i nekoliko litara cijeđenih sokova, bijeli luk, nekoliko kilograma meda, čeri paradajz i drugi proizvodi koji su bili lako dostupni. Vlasnik je dodao kako materijalna šteta na vratima nije velika, jer nisu oštećena, a zamjena brave je sve što je bilo potrebno. Ipak, ukradeni proizvodi procjenjuju se na oko 350 maraka.

- Od cijelog grada, ispalo je da je naš sir najvrijedniji proizvod - šaljivo je rekao Tripić. 

Slučaj je prijavljen policiji, koja intenzivno traga za počiniteljem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.