TWITTER

Društvene mreže gore nakon što je Dodik napao reisa Kavazovića

Neprijateljima Bosne uvijek smeta IZ kao politički faktor, je samo jedan od komentara

Milorad Dodik. Dejan Rakita / Pixsell

H. J. I.

17.2.2023

Milorad Dodik, predsjednik RS, oglasio se jučer na Twitteru gdje istakao da su izjave reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića skandalozne i neprihvatljive. 

- One predstavljaju samo nastavak antisrpske histerije. Krajnje je vrijeme da se vrhovni predstavnik Islamske zajednice počne baviti svojim poslom, vjerom, a da politiku ostavi izabranim političkim predstavnicima, iako su njemu, izgleda, i politika i vjera isto.

Njegovi stavovi ne obavezuju nikoga, niti ima pravo da drži bilo kakve lekcije nekome iz RS - napisao je Dodik na Twitteru.


Nakon ove Dodikove skandalozne izjave, reakcije na društvenim mrežama se ne smiruju. 

- U junu 2021., Sud u Hagu je potvrdio doživotnu kaznu zatvora Mladiću za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine počinjene tokom rata u Bosni 92-15. Proglašen je krivim za genocid zbog svoje uloge u masakru u Srebrenici 1995. godine oko 8.000 bošnjačkih muškaraca i dječaka od strane srpskih snaga - komentar je jednog od korisnika. 

- Islamska zajednica će se baviti vjerom, a u isto vrijeme će pravoslavna crkva biti jedan od glavnih kreatora srpskočetničke genocidne politike. Neprijateljima Bosne uvijek smeta IZ kao politički faktor, jer znaju da ako nju unište, na dobrom su putu da unište i Bošnjake i Bosnu - napisao je drugi korisnik Twittera.

Treći korisnik je kratko napisao: 

- Politicki život u Bosni ...." bio je k'o sred Pariza" (noćni život na Balkanu).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.