POVJERENIK SBB-A

Muminović na godišnjici "Prve dobrinjske brigade": Ponosni smo na žene koje su dale doprinos u odbrani BiH

Bila je to prilika za novi susret i druženje bivših boraca, saboraca i heroja koji su dali ogroman doprinos u odbrani BiH i borbi za slobodu koju danas živimo

Press centar SBB-a

7.7.2022

Sa obilježavanja godišnjice. SBB

Bivši pripadnici Prve dobrinjske brigade Armije RBiH jučer su obilježili godišnjicu formiranja ove jedinice koja je bila jedna od ključni odbrani Sarajeva i države od agresije.


Prisustvovali i mladi izviđači. SBB

Godišnjica formiranja brigade obilježena je na prijedlog nekadašnjeg komandanta predsjednika Udruženja boraca “Prva dobrinjska brigade”, a ujedno i povjerenika SBB-a za općinu Novi Grad Sarajevo Denisa Muminovića.

Bila je to prilika za novi susret i druženje bivših boraca, saboraca i heroja koji su dali ogroman doprinos u odbrani BiH i borbi za slobodu koju danas živimo.

Muminović: Danas smo posebno ponosni na činjenicu da su žene kroz svoj forum uključene i u rad Udruženja danas. SBB

Obilježavanje godišnjice ove godine, za razliku od prethodnih, specifično je jer su prvi put u organizaciji učestvovale i žene koje su formirale svoj forum unutar organizacije koja broji 82 članice žena “Prve dobrinjske brigade ARBiH”.

Ponosni smo na naše žene koje su svakako dale svoj doprinos odbrani BiH. Danas smo posebno ponosni na činjenicu da su žene kroz svoj forum uključene i u rad Udruženja danas – rekao je Muminović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.