STAVOVI

Tegeltija o podobnosti Mehmedagića da bude imenovan za direktora OSA-e

Tužilaštvo je uradilo to što je uradilo - podiglo je optužnicu protiv direktora OSA-e i taj se predmet nalazi kod Suda BiH, rekao je Tegeltija

Tegeltija u Rogatici: Najvažnije je da svako radi svoj posao. Srna

A. J. / Srna

28.10.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija rekao je da ne želi da se miješa u rad pravosudnih institucija u BiH, ali da u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) svi treba da rade svoj posao do odluke Suda BiH.


Odgovarajući na pitanje novinara da li je Osman Mehmedagić podoban da bude imenovan za direktora OSA-e s obzirom na to da se čeka odluka Suda na optužnicu koju je protiv njega podnijelo Tužilaštvo BiH, Tegeltija je rekao da u principu ne komentariše tužilačke i sudske odluke.


- Tužilaštvo je uradilo to što je uradilo - podiglo je optužnicu protiv direktora OSA-e i taj se predmet nalazi kod Suda BiH. Tek nakon odluke Suda BiH razgovaraćemo i analiziraćemo da li to predstavlja neke prepreke za rad ili ne - rekao je Tegeltija novinarima u Rogatici.


On je dodao da Tužilaštvo BiH radi svoj posao, Sud BiH svoj, a OSA radi svoj posao.


- Najvažnije je da svako radi svoj posao i da odluke koje se donesu moraju biti obavezujuće za sve bez obzira na koga se odnose - rekao je Tegeltija.


Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv direktora OSA-e Osmana Mehmedagića i zaposlenog u toj agenciji Muhameda Pekića.


Optužnica ih tereti da su tokom avgusta zloupotrijebili službeni položaj ili ovlaštenja, kao i resurse i kapacitete OSA-e u svrhe privatnih i ličnih interesa, da bi došli do informacija i fotografija o pošiljaocu anonimne krivične prijave protiv direktora OSA-e.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.