ZAKAZAN U OKTOBRU

Održan žrijeb za turnir "Šest kraljeva slemova": Đoković predvodi saudijski spektakl

Učesnici će dobiti po 1,5 milion dolara za dolazak, a osvajaču egzibicionog turnira sljeduje šest miliona dolara

Platforma X

N. H.

prije 5 sati 53 minute

Održan je žrijeb za egzibicioni turnir „Šest kraljeva slemova“ u Saudijskoj Arabiji koji će se održati od 16. do 19. oktobra ove godine, te su najbolji svjetski teniseri saznali i svoje rivale.

Naime, Novak Đoković je prvi nosilac ovog turnira i on će u polufinalu dočekati pobjednika meča Danila Medvedeva i Janika Sinera (Jannik Sinner), dok je Rafael Nadal nosilac broj dva, a njegov rival u polufinalu će biti bolji iz susreta Holgera Runea i Karlosa Alkaraza (Carlos Alcaraz).

Prvi mečevi se igraju 16. oktobra, drugi 17., potom slijedi slobodan dan, pa na red dolazi finale. Također, igrat će se meč i za treće mjesto.

Turnir se održava nakon Mastersa u Šangaju, gdje će svi pomenuti igrači učestvovati osim Nadala. Poslije toga, očekuje ih i Masters u Parziu, a potom i ATP Finale u Torinu.

Učesnici će dobiti po 1,5 milion dolara za dolazak, a osvajaču egzibicionog turnira sljeduje šest miliona dolara. Organizatori su se potrudili oko ovog turnira, pošto ne kriju da pored organizacije dva važna turnira – ženskog Mastersa u Rijadu i NextGen turnira u Džedi – žele imati i veoma jak muški turnir, te ovo dolazi kao uvertira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.