GRUPA C

Bez prava na kiks: Ukrajinci na popravnom protiv Makedonaca

- Prije svega, moramo odigrati našu najbolju utakmicu, smatra selektor Ukrajine Ševčenko

Ševčenko vjeruje u prva tri boda. UEFA

Piše: M. Kadić

17.6.2021

I pored poraza od Nizozemske 3:2, Ukrajina je ostavila solidan dojam u Amsterdamu, a za selektora Andreja Ševčenka (Andriy Schevchenko) poraz nije tragedija.

Sve propušteno protiv Nizozemaca mogu stići popraviti protiv Makedonaca kojima će svaki bod biti velika stvar na Euru 2020. 

- Prije svega, moramo odigrati našu najbolju utakmicu. Imamo razrađen obrazac igre i mnogo će ovisiti o našoj veznoj liniji - kako će se kretati i kako će pomicati loptu, brzinu i preciznost njihovih dodavanja. Mi smo tim koji voli napadati, rekao je Ševčenko.

Činjenica je da Sjeverna Makedonska autsajderu svojoj grupi, ali su protiv Austrije pokazali da im malo fali da nekome budu "nagazna mina", jer igraju dosta disciplinovano u odbrani. 

- Moramo igrati u svom najboljem izdanju - ovo je Euro. Tek tada možemo zaraditi dobar rezultat. Ko pobijedi u ovom meču, poboljšat će svoj šanse za plasman u naredni krug. Ne osjećamo nikakav pritisak, motivisani smo i igrat ćemo na pobjedu, rekao je selektor Makedonaca, Igor Angelovski.

Nacionalna Arena, Bukurešt: Ukrajina - Sj. Makedonija (15 sati)

Mogući sastavi:

UKRAJINA: Buščan (Bushchan); Karavaev, Zabarni (Zabarnyi), Matvienko, Milkolenko (Mykolenko); Sidorčuk (Sydorchuk), Malinovski (Malinovskyi), Zinčenko (Zinchenko); Jarmolenko (Yarmolenko), Jaremčuk (Yaremchuk), Zubkov. 

SJEVERNA MAKEDONIJA: Dimitrievski; Nikolov, Ristovski, Musliu, Velkovski, Alioski; Bardi (Bardhi), Ademi, Elmas; Pandev, Trajkovski.



"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.



Kladionica Mozzart na pobjedu Ukrajine daje kvotu 1,82, dok je kvota na pobjedu Sjeverne Makedonije 4,60. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.