GRUPA C

Angelovski: San smo ostvarili, sad pišemo historiju

- Postavili smo vrlo jasan cilj. Grupa je vrlo uravnotežena, sve je moguće, smatra selektor Austrije

Fodina ekipa je favorit danas. UEFA

Piše: M. Kadić

13.6.2021

Ako žele prvi put u historiji proći u nokaut fazu Evropskog prvenstva, Austrijanci će morati danas u Bukureštu savladati Sjevernu Makedoniju, debitanta na Euru.

Razlog je jednostavan, Makedonci  u nasjlabiji rival u grupi, po mjeri za selekciju Austrije, i ishod dvoboja ove dvije ekipe će odlučiti vjerovatno o trećem mjestu u grupi koje, možda, odvede nekoga ua narednu fazu. Prva dva mjesta, barem na papiru, rezervisana su za Nizozemce i Ukrajince.

Ipak, i Makedonci će se nešto pitati, a selektor Igor Angelovski će pokušati izvući maksimum iz svog tima koji će ponovo predvoditi iskusni Goran Pandev, a u čijem sastavu će biti i napadač viceprvaka BiH FK Sarajevo, Krste Velkoski.

- Naš san je ostvaren i sad smo na putu pisanja historije , jer prvi put sudjelujemo na Euru. Prilika je pred nama i pokušat ćemo postići najbolje mogući rezultat, kaže Angelovski.

Naravno, Austrijanci imaju svoje adute, više njih, krenuvši od Marka Arnautovića preko Sabicera (Sabitzera) i Onisive (Onisiwa), sve do Davida Alabe, koji pravi razliku na terenu.

Selektor Austrije, Franko Foda (Franco), pred utakmicu je izjavio:

- Postavili smo vrlo jasan cilj. Grupa je vrlo uravnotežena, sve je moguće. Pogotovo se na ovakvom Euru svašta može dogoditi. Želimo učiniti sve što možemo kako bismo došli do nokaut faze, kaže Foda čija selekcija ulazi ipak u ovaj meč kao favorit.

Zanimljivo, ove dvije selekcije su se dva puta sastale u kvalifikacijama za Euro 2020, a Austrija je slavila oba puta, 2:1 i 4:1.


Grupa C: Austrija - Sjeverna Makedonija (18 sati)


Mogući sastavi:

AUSTRIJA: Šlager (A. Schlager); Lajner (Lainer), Dragović, Hintereger (Hinteregger), Alaba; Griliš (Grillitsch), Šlager (X. Schlager); Lacaro (Lazaro), Sabicer (Sabitzer), Baumgartner; Kalajdžić. 

SJ. MAKEDONIJA: Dimitrievski; Velkovski, Musliu, Ristevski; Ristovski, Spirovski, Ademi, Elmas, Alioski; Pandev, Trajkovski.


Kladionica Mozzart na pobjedu Austrije daje kvotu 1,90, dok je kvota na pobjedu Sjeverne Makedonije 4,30. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.