ZVIJEZDA DENVERA

Jokić napravio šou na presici: Novinari otišli bez pitanja

Srbijanski centar je bio raspoložen pa je sve analizirao bez da mu je iko postavio pitanje

Jokić: Oduševio novinare. Screenshot/Twitter

N. H.

7.11.2023

Nikola Jokić je ponovo zabilježio tripl-dabl u pobjedi njegovih Denver Nagetsa nad Nju Orleans Pelikansima (134:116). 

Srbijanska superzvijezda je na utakmici ubacila 35 poena, te dodala 14 skokova i 12 asistencija. 

Vjerovali ili ne to je bio njegov 108. tripl-dabl u karijeri, što je značilo da je preskočio Lebrona Džejmsa (James) i Džejsona Kida (Jason Kidd), te je sad ukupno četvrti na toj listi. 

Ispred njega su ostali samo Medžik Džonson (Magic Johnson, 138), Oskar Robertson (Oscar, 181) i Rasel Vestbruk (Russell Westbrook, 198).

Nakon historijskog uspjeha, Jokić je održao konferenciju za medije i oduševio novinare. 

Srbijanac je bio izrazito raspoložen i odlučio je napraviti mali šou. 

- Znam šta ćete me pitati pa ćemo odmah početi - započeo je Jokić, a potom je dao svoju analizu utakmice, a da ga novinari nisu morali ništa ni pitati. 

- Džulija Li Strovter (Julian Lee Strawther) je bio baš dobar danas. Imao je velik utjecaj na igru, donio nam je energiju koja nam je bila potrebna da pogađamo. Imamo puno samopouzdanja s njim na terenu. Mislim da bi samo mogao biti malo agresivniji, zbog njega samog. On gleda kako igrati za druge, što je dobro, ali mislim da bi nam pomoglo da bude malo agresivniji - rekao je Jokić pa dodao:

- Treća četvrtina nam je stvarno bila nevjerojatna. Posebno poslije prvog poluvremena kad nismo imali energije i kada se lopta nije kretala. Završili smo meč s 37 asistencija i devet izgubljenih lopti. U prvom poluvremenu nismo igrali jedni za druge. Neću reći da je to bila sebična košarka, ali imali smo puno pokušaja za tricu. Nismo imali fokus u prvom poluvremenu, ali smo dobili utakmicu u drugom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.