UVJETNA KAZNA

Slavni glumac izbjegao zatvor: Pristao na nagodbu

Ezru Milera su prvobitno optužili i za provalu i za sitnu krađu

Ezra Miler. Instagram

L. S. R.

14.1.2023

Ezra Miler (Miller) prošle je godine protuzakonito ušao na posjed jedne porodice te navodno ukrao nekoliko boca pića, a sada je na sudu priznao krivicu za provalu.

Prema pisanju TMZ-a, Miler je u petak pristao na nagodbu u sudnici u Vermontu kako bi mu se smanjila kazna te neće morati služiti zatvorsku kaznu, ali će godinu dana biti na uvjetnoj. Također, mora platiti iznos od 500 dolara. Glumca su prvobitno optužili i za provalu i za sitnu krađu, ali su zbog nagodbe te optužbe odbačene. No, ako Miler prekrši svoju uvjetnu kaznu, odbačene optužbe mogle bi se vratiti.


Ezra Miler. Instagram

Optužbe protiv glumca podnesene su u avgustu prošle godine, a to je bio posljednji u nizu incidenata koji se povezuju s njim. U junu prošle godine časopis "Rolling Stone" je prenio riječi čovjeka koji je tvrdio da je Miler smjestio njegovu suprugu, s kojom je u svađi, i njihovu djecu na svoje imanje koje je navodno puno oružja i marihuane.

Više puta uhapšen je zbog napada i narušavanja javnog reda i mira

Žena je pak tvrdila da ih je Miler spasio od njenog "nasilnog bivšeg partnera":

- Ezrino imanje je za nas ljekovito utočište. Možda imaju vatreno oružje u svrhu samoobrane, no pohranjeno je u dijelu kuće u koji djeca nikada ne ulaze. Moja djeca se mogu više opustiti zbog sigurnosti i pažnje koju im Ezra pruža - rekla je žena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.