ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Brena o svojoj bolesti: Bila sam skoro nepokretna, zato sad živim po pravilima

Odavno sam naučila da probleme treba rješavati hladne glave, rekla je pjevačica

Lepa Brena. Instagram

A. Z.

16.7.2022

Pjevačica Lepa Brena ima problema sa stvaranjem ugrušaka u krvnim sudovima, ali kako je već govorila od samog početka, 2004. godine kada je saznala za ovaj problem, smireno je prihvatila tu vijest.

 - Odavno sam naučila da probleme treba rješavati hladne glave. Nisam paničar. Kada sam se sa trombozom susrela prvi put, sve sam proučila i bila sam redovan pacijent. Navikla sam tako da živim, znam šta ne smijem da pijem i jedem, kao i kako moj život treba da se odvija po zdravstvenim pravilima. Naučila sam da živim po pravilima i da budem sretna -  rekla je Brena za „Story“.


Ona je na koncertu primijetila da nešto nije u redu, kada joj je ruka postala plava.

- Nije mi palo na pamet da bi trebalo da prekinem koncert, prebacila sam mikrofon u lijevu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju. Čim sam se vratila u Beograd otišla sam na VMA, na pregled krvnih sudova gdje su mi konstatovali totalno začepljenje vene suklavije i potpazušne vene desne ruke. Bila sam na terapiji, ležala sam faktički nepokretna 12 dana, sa rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, pojili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gdje su, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspjeli da mi saniraju i da mi se otvori 70 odsto suklavije i 100 odsto potpazušne vene. Bio je to prvi moj susret sa trombofilijom. Bila sam u šoku - rekla je pjevačica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.