VELIKA PRIČA

Film o najbogatijem čovjeku na svijetu: Ko će glumiti Ilona Maska

Drago mi je da će to Daren raditi, on je jedan od najboljih, prokomentirao je Mask vijest na X-u

Ilon Mask. Facebook

L. S. R.

15.11.2023

U pripremi je film o Ilonu Masku (Elon Musk), a temeljit će se na autoriziranoj biografiji Voltera Ajzaksona (Walter Isaacson) objavljenoj u septembru.

Projekt će realizirati producentska kuća A24, a reditelj je Daren Aronofski (Darren Aronofsky), potvrdio je „Variety“.

Borba studija

Za Ajzaksonovu knjigu se navodno borilo više studija i filmaša, no trijumfirala je producentska kuća A24, iza koje su projekti "Mjesečina", "Lady Bird", "Soba".

Filmsku adaptaciju, prije navedene biografije, dobila je i Ajzaksonova biografija "Steve Jobs"; u istoimenom filmu iz 2015. godine suosnivača „Applea“ utjelovio je glumac Majkl Fasbender (Michael Fassbender).

Južnoafrički biznismen Ilon Mask osnivač je kompanije „SpaceX“, koja se bavi proizvodnjom svemirskih letjelica, a bivši je predsjedavajući i multinacionalne kompanije „Tesla“.

Trenutno predsjedava X-om, nekadašnjim Twitterom, čiji je i vlasnik, te CTO-om. Pedesetdvogodišnji Mask trenutno je najbogatiji čovjek na svijetu. Finansijski tron zahvaljuje bogatstvu, koje su „Bloomberg“ i „Forbes“ u oktobru procijenili na više od 200 milijardi dolara.

- Drago mi je da će to Daren raditi. On je jedan od najboljih - prokomentirao je Mask vijest na X-u.

Termin izlaska

Daren Aronofski slavni je holivudski reditelj čiji filmovi često sadrže psihološke i nadrealne elemente.

Još nije poznato ko će glumiti Maska ni kada će film tačno izaći. Budući da se štrajk glumaca završio, s nestrpljenjem se čekaju audicije koje će otkriti koji će glumac utjeloviti osnivača „SpaceX-a“ i najbogatijeg čovjeka na svijetu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.